25
Jan

Studying (verb, apparently)

Posted in Studies, Ubyssey / Tags ,

Nu ik mijn eerste test van het semester achter de rug heb (vanochtend) is het tijd om eens te kijken wat voor vakken ik dit semester eigenlijk heb. Al is het maar omdat ik officieel hier ben vanwege mijn statuut als student.

Laten we dan maar beginnen bij het vak dat overgedragen is van vorig semester (het is een jaarvak immers), American Impact on Canada. Het is nog steeds hetzelfde vak, iets meer fun deze keer misschien omdat ik iets wat beter kan volgen met wat er in de 20ste eeuw afspeelde dan in de eeuwen daarvoor. Hoewel ik bij het kiezen van mijn tweede paperonderwerp liever naar een eeuw vlugger ga… beroepsmisvorming.

Over papers gesproken, twee weken geleden hebben we ook de eerste paper (25%) teruggekregen die we vorig semester hadden moeten maken. Na een paar keer van onderwerp te hebben moeten veranderen omdat ik niet genoeg bronnen vond en dan op 3 dagen tijd alles heb moeten lezen en schrijven (ik had 5 minuten over voor de deadline) had ik dan uiteindelijk gekozen voor de oorzaken van de Oorlog van 1812.

De prof was totaal niet tevreden over de papers. Het gemiddelde lag maar op een c- (56-59%), wat lager was dan het jaar voordien. Vermits ik nogal gehaast was dus met het schrijven en totaal niet herwerkt of nagelezen had, had ik tamelijk wat schrik. Maar toen ik de paper terugkreeg zei “Highest marks, congratulations.” Ha, 89%. Dat is echt meer dan ik ooit voor een paper heb gekregen. So much voor de theorie dat exchange students het gemiddelde naar beneden halen.

K, genoeg gloating. Het tweede vak, en een van de nieuwe dit semester is Seafaring in the Age of Sail. Ook wel interessant. Stomme aan dit vak is dat de discussiesessies elke week zijn en ik euhm, er al 2 van de 3 gemist heb… oeps. Het is eveneens het vak dat me het meest kost aan boeken, maar gelukkig ben ik nu al slimmer en heb ik de literatuur via amazon gekocht. De boekenwinkel van de uni is schandalig duur en ze zeggen dat ze boeken terugkopen, wat ook waar is, maar ik krijg zo maar 1 tot 2 euro per boek omdat het “dit semester niet gebruikt werd” ja, duh, het vak is gedaan voor dit jaar, het is pas volgende september terug…

*zucht

Het laatste en wellicht het leukste vak tot nu toe is Arctic Sovereignty. (Yup, ik heb een naval theme going deze term) Deze les is eveneens de grootste die ik heb, ik volg ze samen met een 150tal andere studenten, maar gelukkig is het in een moderne aula met zeer comfortabele stoelen die ronddraaien en achterover leunen. Check.

De format van de les is wel wat raar. De prof vertelt enorm interessant en wat hij zegt is eveneens de moeite waard, maar er is vaak zo niets om te noteren. Vandaag bijvoorbeeld, hebben we anderhalf uur naar foto’s gekeken over het gebied waar we het over hadden en verhalen van zijn reis daar naartoe gehoord. Fascinered allemaal en volgende les gaat hij er meer over praten, maar ik vraag me soms af wat we in godsnaam moeten kennen voor het examen dat op 50% staat, wat veel is voor een vak hier.

Maar gelukkig dus dat hij zeer interessant en grappig is, ik denk dat er wel een groot deel ergens in mijn hoofd blijft hangen en het boek dat we moeten lezen is op dezelfde toon geschreven zo.. check.

Het enige probleem dat ik ga hebben is alles op tijd geschreven hebben deze term. Ik kan immers niet doen zoals vorige keer omdat ik in de weken voor de deadlines/examens gewoonweg geen tijd heb. Vanaf half maart is het volledig aanloop naar de fashion show en dan 3 weken van bezoekjes en dan twee weken examens…

Ik ga dus duidelijk wat vlugger moeten beginnen aan mijn papers, lees ik ga alvast kijken naar onderwerpen deze week en opzoeken, mogelijk in BelgiĆ« ook wat werk doen (yeah right) tussen de bezoekjes door (like I’ll have the time).

De tijd gaat dus vlug vooruit en ik vind het wel spijtig. Ik wil terugkomen naar BelgiĆ« en al mijn geliefden, maar er is hier nog zoveel te doen en te zien en probleem is wel dat vriendjes voornamelijk redacteurs zijn en ook ganse dagen op de redactie zitten… Nevertheless, meer bezoekjes en uitstapjes komen eraan. Mijn nieuwe 18jarige vriend, of nu ja, nog niet vriend want ik kan er niets mee doen want hij is geen 19 dus ik kan hem nergens mee naar toe nemen vanwege stomme Canadese wet die toegang tot alles met alcohol verbiedt aan kindjes onder de 19.

In ander nieuws; de studentenverkiezingen zitten in de laatste week, de stemweek. Morgen nog een speciaal laatste debat (net op het moment dat ik normaal naar de Australian Open ging kijken op groot scherm met de tennisclub) en dan donderdag quiz gevolgd op vrijdagavond met de elections results. Ik schreef vorige week over 1 debatronde (3 debatten in totaal) een tamelijk kritisch artikel waarop tamelijk wat reactie is gekomen. Een van de kandidaten was al tegen de krant voordien en heeft dit nu aangegrepen. Redacteurs hebben me al zitten vertellen dat het idioten zijn en dat ik niets misgedaan heb, maar ik heb nu alvast een reputatie…. Ach ja, het is niet dat ik dus geen indruk nalaat op de campus. En dat voor een exchange student die nog eens niet mag stemmen blijkbaar.

Boe.