10
Sep

Shock alert: I went to class….

Posted in Studies / Tags

Als je al bekomen bent van de shock van de titel, yes, ik ben weldegelijk naar de les geweest deze week.
Elke keer van de welgeteld drie keer dat ik les had.

Normaal gezien moest het jaar op maandag beginnen, maar hier vieren ze de eerste maandag van september Labour Day in plaats van, net zoals alle normale landen, op 1 mei, maar swat. Dinsdag waren het dan ook geen lessen omdat de eerstejaars dan hun oriƫntatie hadden en zo was het ineens woensdag.

Het klaslokaal – net zoals overal met handige wifi – zat tamelijk vol met een vijftigtal kindjes. De prof, ironisch genoeg, is een Rus en laat ik je vertellen, stereotypes zijn er voor een reden. Het accent is net zoals in de films en het zorgde ervoor dat ik echt wel moeite had met facebook, chatten EN nog noteren ook.

Het noteren was echt wel nodig, buiten artikels die je als voorbereiding moet lezen is er immers geen cursus van deze vakken en deze prof vraagt ook op het examen dat je je notities binnenbrengt zodat hij kan zien dat je ook aan het opletten was en dit telt mee in de 30% participatiegraad.

Am Foreign Policy, net zoals mijn tweede vak, the American impact on Canada, heb ik elke maandag en woensdagochtend en om de twee weken ook een discussiesessie op vrijdag dus dat valt allemaal zeer goed mee.

The American impact on Canada werd gelukkig wel gegeven door een native engelse prof, eentje die zelfs in Engeland gestudeerd heeft, dus lucky me. Ik zal mijn nerdgehalte maar naar niet omhoog duwen door te zeggen dat ik dit vak ook leuk vond, sufficient to say dat ik het vak gekozen heb en dat dat genoeg zegt…. Hoewel het vak normaal een uur lang moest zijn (een Canadees uur is 50 minuten), stopte deze prof al na de praktische inleiding en waren we na 20 minuten al weer buiten.

Het laatste vak, dat ik op dinsdag en donderdagavond heb, is the Atlantic Revolutions. Ik denk dat het het minste vak van de drie is, maar het was dan eigenlijk ook gewoon een vak om maar eentje te nemen. Canadian Foreign Policy zat spijtig genoeg vol en de wachtlijst is superlang dus de kans dat ik dat nog kan volgen is tamelijk klein.

Het viel trouwens ook op dat dat een 300 vak is en voornamelijk derdejaars aantrekt. Ik weet niet wat het juist is, maar ik merkte een duidelijk verschil met de andere vakken, die 400 zijn en waar, gok ik, dan ook meer vierdejaars zitten.

Anyway, hopelijk blijf ik op de goeie weg en slaag ik erin om mijzelf naar de welgeteld 6 of 9 uur les per week te slepen.