25
Sep

Sweet writing

Posted in schrijfsels, Ubyssey / Tags ,

Na een paar dagen staat het artikel eindelijk online, dus jullie kunnen het allemaal hier lezen. Of je kan natuurlijk ook gewoon hier klikken om naar de pdf te gaan en het in de layout te lezen.

Zoals gezegd vond ik het spijtig dat ik niet meer in mijn artikel kon steken, maar ondanks dat ben ik er ondertussen mogelijk al iets blijer mee, misschien omdat iedereen er zeer over te spreken is, ook mensen die ik geïnterviewd heb en nu terugmailen met felicaties (dit is voor al die rectoren die dat nooit gedaan hebben in Leuven, neh).

Het enige spijtige is misschien de veranderingen die nog gebeurd zijn. Hier is het zo dat artikels naar de redacteur gaan, die het nakijken, aanpassen of vragen om iets aan te passen, of in het geval van nieuws zeker, ook blijkbaar nakijken dat alle feiten/cijfers kloppen. Het probleem bij mijn artikel is dat bij het nakijken hiervan, mijn redactrice niet meteen mijn cijfers ergens terugvond en uiteindelijk van een studentenvertegenwoordiger er gekregen heeft en mijn ‘foute’ dan aangepast.

Mijn cijfers kwamen echter van de organisatie zelf en van het bestuursorgaan van de uni en waren net toch iets accurater dan die van de studentenvertegenwoordiger, die naar boven afgerond heeft omdat ze het probleem met kinderopvang net in de kijker wouden zetten.

Nu ja, niet zo erg en niemands fout, gewoon wat jammer.

Volgende weekend gaan we de wetenschappelijke toer op met een artikel over het Andromeda sterrenstelsel.