17
Sep

The lost art of letter writing

Posted in Personal / Tags

Het kan mijn historische opleiding zijn, maar ik vind het idee van brieven fantastisch. Het heeft zo iets old world, iets romantisch, gezellig en onnavolgbaar om je gedachten en gevoelens letterlijk op papier te zetten.

Het idee om een betekenisvolle brief te krijgen, zeker nu vanuit een totaal ander continent, een andere kant van de wereld… het geeft een onbeschrijfbaar gevoel.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben evenzeer een kind van deze tijd en ik zou niet kunnen leven zonder instant messaging, email, gsm en nu ook skype (en het geduld in wachten op antwoord is daar zeker niet altijd), maar toch. Brieven zijn iets totaal anders en totaal gepast in deze situatie.

Ze zijn een uitbreiding en een uitdieping van dit alles. Een brief kan je fysiek vastnemen,  het is een stuk document waar iemand anders zijn/haar pen voor een ganse tijd aan heeft zitten werken en die dan dagenlang onderweg geweest is… zoals ik zei, het is onbeschrijfbaar, maar wonderful, om met die brief dan gezellig in je zetel te kruipen en de woorden van iemand anders te lezen.

Om maar te zeggen dat ik net mijn eerste brief richting België verstuurd heb en dat ik op zulke momenten geconfronteerd word met het deel van mij dat blijkbaar in een andere, romantische wereld leeft 🙂