13
Oct

Start to run

Posted in Personal, Rants, Sport / Tags ,

Een antal jaren geleden was er een tamelijk populair programma op VRT, Start to Run, waarbij Vlaanderen geleerd werd om terug wat actief te zijn. Samen met het tv-programma was er eveneens een podcast met 26 lessen die je leerde om 5 kilometer (en in seizoen twee, 10km) te lopen.

Dit gebeurde via een loop-wandel-programma waarbij je een paar minuten loopt, even al wandelend op adem kan komen en dan opnieuw begint te lopen. Net zoals het tv-programma werd de podcast gepresenteerd door Evy Gruyaert die je aanmoedigingen inspreekt en ondertussen aangepaste muziek voorziet. Als dit op een reclameboodschap begint te gelijken, sorry daarvoor, maar ik vond het dus een prachtig initiatief. Voorheen ben ik al eens met het programma begonnen, maar toen de vakantie gedaan was en ik terug in Leuven was, is er daar niet veel van gekomen. Nu, hier in Vancouver, bij gebrek aan een deftige fitness waar ik naartoe (wil) ga, heb ik maar besloten om het terug op te nemen. Maar in praktijk blijkt het iets moeilijker te zijn, want VRT heeft blijkbaar in het verleden besloten om de podcast van iTunes en andere plaatsen weg te halen. Zogezegd omdat het programma toch gedaan is.

Prachtige dienstverlening van de openbare omroep, echt…. Alsof de verkleutering in hun andere programma’s nog niet erg genoeg was, zijn ze nog eens niet slim genoeg om dit gewoon online te houden. If nothing else, zou het departement sport hier wel wat aandacht had kunnen aanbesteden. Voor andere populaire programma’s waar ze geld kunnen uitslaan zijn ze anders snel genoeg om een ganse reclamecampagne uit te werken en een ware merchandisingkermis uit de grond te stampen, maar niet voor dit dan. Ik snap het niet.

Anyway, om maar te zeggen dat ik mijn dieet maar aangepast heb, of nu ja, sport er terug bijgevoegd want het gezond eten (of weinig eten) zorgt blijkbaar voor wat hormonale imbalance.