20
Dec

Shopping

Zoals al eerder aangekondigd, heb ik het einde van het semester hier ook naar behoren gevierd, enerzijds met een marathon van de star wars trilogie (de nieuwe dan wel) en anderzijds met een shoppinguitstapje naar Vancouver. Ik was blijkbaar niet de enige die vlak voor Kerstmis nog wou gaan shoppen, want het was werkelijk op de koppen lopen binnenin het shoppingcenter en daarbuiten was het vooral een kwestie van zo goed mogelijk andere paraplu’s te omzeilen.

Mijn aanwezigheid in het shoppingcentrum heeft niet lang geduurd. Er was werkelijk veel te veel volk en ik zag ook niet meteen iets deftigs. Daarenboven is het feit dat ik roltrappen afschuwelijk vind en ik wel naar boven zou durven, maar zeker niet naar beneden kan gaan een tamelijk probleem. (Dat is het trouwens ook op de luchthaven een probleem heb ik gemerkt …)

Dus in plaats van in het shoppingcentrum zelf rond te lopen, heb ik mijn paraplu genomen en de winkelstraten zelf gedaan. Ik was eerst wat ontgoocheld omdat ik zo geen broek vond in mijn maat en met het ganse dieet dat toch al wat opgeleverd heeft en veel moeite kost, kwam dat eigenlijk wel hard aan. Gelukkig lopen er in elke winkel hier wel een half dozijn (wannabe)tieners rond die je persoonlijk verder helpen.

In het begin is dit wat wennen, ik wil liever gewoon zelf rondlopen in winkel, alles bekijken, maar na verloop van tijd vond ik het wel handig om zo iemand te hebben die makkelijk in het magazijn kan kijken, een andere maat of gewoon een totaal ander kledingstuk kan gaan halen. Uiteraard mag je er niet te vriendelijk tegen zijn, want anders sleuren ze je mee naar stukken die je helemaal niet nodig hebt en proberen ze je allerlei zaken aan te smeren.

Maar het was dankzij een van mijn helpsters dat ik de juiste broek gevonden heb. Een jeans dan nog wel. Andere broeken waren er zo niet en hoewel ik praktisch nooit jeans draag is het wel handig om zoiets in je kleerkast te hebben. Toen ik zei wat mijn maat was keek ze me aan en zei ze dat ik een andere maat had. En nu ja, ze had gelijk. De maat die zij voorstelde is wat aan de krappe kant, maar vermits we nu toch aan het afvallen zijn en omdat de maat groter ook gewoon te groot was en ik een broek wou die ik kon aandoen zonder dat ze afvalt (zelfs met riem) is strakker misschien wel beter.

Na de broek volgende er nog een zoektocht naar een nieuwe trui. Een andere helper in een andere winkel hielp me aan een mooie dunne blauwe trui met v-nek die jullie waarschijnlijk binnenkort allemaal wel zullen kunnen bewonderen, al is het maar omdat ik hem waarschijnlijk aandoe voor de vlucht naar huis morgen. Best van al, hij was maar helft van de prijs (25 euro), dus ik moest me niet schuldig voelen vanwege aankopen voor de solden in Belgiƫ beginnen.

Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit zo lang over gedaan om te winkelen, maar ja, hier weet ik de winkels nog niet zo goed en het feit dat ik te vriendelijk was voor mijn helpers en nog t-shirts, hemden en sjaals gepast heb ook… misschien moet ik toch maar eens nee leren zeggen.

Anyway, met broek, trui en nieuwe reistas kon ik weer de bus op naar huis, wat maar goed was, want ik was een beetje vergeten te eten vandaag en ik liep al drie uur door de regen dus ik was het wel wat beu.

Zoals al gezegd zal dit mijn laatste post zijn vanuit Vancouver. Als alles goed gaat neem ik morgen om 20:45 het vliegtuig naar huis en zal ik dinsdag om 18:55 Belgische tijd weer landen. Als je het live wilt volgen, de eerste vlucht is BA84 en de aansluitende vlucht is beter bekend onder de noemer BD135.

Tot snel mijn lievelingen, in the flesh dan, met jeans en blauwe trui.