17
Feb

People are idiots

Ondanks het feit dat het huidige Belgische weerbeeld zeer gelijkend is op dat van December, waren er gelukkig deze keer geen problemen om terug naar huis te vliegen. In tegendeel, hoewel we iets of wat later vertrokken waren in Vancouver, waren we voor op schema, zowel in Londen als in Brussel.

Het feit dat we een klein duwtje krijgen van zo’n 150 a 180 km/uur heeft waarschijnlijk ook wel wat geholpen.

Nochtans was het eens van de meest slechtste en frustrerende vluchten, voornamelijk wegens irritante mensen…Irritante mensen op het vliegtuig en vooral ook in de luchthaven zelf.

We vliegen dus met een 747 vanuit Vancouver naar Londen. Hier kunnen zo’n 300 mensen op en natuurlijk zitten die allemaal te wachten om te boarden. Het grappige, of voornamelijk irritante, is dat er zo ineens het laatste half uur een rij wachtende mensen aan de balie staan, hoewel er nog niets is afgeroepen of op de schermen is verschenen.

Het baliepersoneel is dan nog zo vriendelijk om af te roepen dat ze nog niet aan het boarden zijn en dat het beter is dat iedereen terug gaat zitten. Natuurlijk doen de mensen dat niet.

Hetzelfde gebeurd als ze bijvoorbeeld afroepen dat ze kleine kindjes laten boarden. Er zijn dan altijd mensen die dan ook ineens mee beginnen aan te schuiven. Het is alsof ze niet doorhebben dat ze een genummerde plaats hebben op het vliegtuig, dus dat ze zich niet moeten haasten. K, misschien dat ze het doen om nog genoeg plaats te hebben voor hun handbagage, maar eerlijk gezegd heb ik daar nog nooit probleem mee gehad.

Maar ja, ik heb dan ook nog nooit echt problemen gehad met het boarden. In tegendeel, hoewel ik vooraan het vliegtuig zit en pas als laatsten mag boarden zat ik al lang neer voor de rest. Ze deden er trouwens zo lang over dat zelfs de piloot de mensen opriep om eindelijk hun plaats te nemen zodat we konden taxiën en vertrekken omdat de vliegtuigen achter ons ook al vertraging aan het oplopen waren…

Gelijkaardige dingen gebeurden na het landen. Vermits we geen plaats aan de terminal zelf gekregen hadden moesten ze ons met bussen komen halen. Hierom hadden ze omgeroepen dat we best nog even konden blijven zitten omdat het nog enige tijd ging duren voordat de bussen hier waren en in eerste instantie bleven de meeste mensen nog wel tamelijk staan bij hun plaats, maar uiteindelijk stonden ze toch mooi al aan te schuiven om van het vliegtuig te geraken, hoewel de deuren nog niet open waren, laat staan er een bus was.

Nog zo van die momenten heb je wanneer je mooi zit te wachten aan een incheck balie, samen met nog een 100tal andere mensen en dat er dan ineens zo iemand langskomt en leukweg al begint te slalommen door de paaltjes naar de balie om dan verwonderd tot de vaststelling te komen dat we toch nog niet aan het boarden waren…

God ik haat mensen soms.

Moest ik het geld hebben, zou ik meer in business vliegen, hoewel dat natuurlijk niet helpt tegen de stommiteit van mensen bij het boarden, heowel ik het dan niet moet aanzien omdat wij een prioriteitsboarding krijgen, als je dus door de rijen van het plebs geraakt…

Mss ben ik ook een beetje een snob. Mogelijks. Een beetje.