11
Dec

I’m a little bit off

Ik weet dat ik met de volgende uitspraak mogelijk in herhaling val (zie het Regina Spektor concert vorige maand), maar amazing.

Vanavond was er in een kleine parochiezaal in Vancouver het kerstconcert van Allison Crowe, een Canadese zangeres die ik een paar jaar geleden via Pandora heb leren kennen – toen je nog internationaal kon luisteren.

Ik sta er nog steeds versteld van.

Ik bedoel, Regina Spektor had ik gezien in clips, ik wist wat ze kon doen, maar Allison Crowe… wow. Ik wist dat ze een stem had die je omver kon blazen en dat ze ook gewoon met haar piano op stap ging, maar wow.

Het was heel even verschieten in het begin omdat ze er een klein beetje Gothic uitzag en haar haar in een zeer raar kapsel zat, maar ik was er snel over. Blijkt dat wanneer de manager haar in het begin aankondigde als zijnde “een zangeres zoals er maar één is,” dat een understatement was.

Laat ik het even proberen te schetsen. Buiten een fantastische stem (die ze meteen liet zien door a capella te beginnen), was ze enorm grappig en zo chaotisch dat ze vaak zelf aan het giechelen was (en let’s face it, als ik al opmerk dat iemand giechelt….). Het begon al toen ze verstrikt raakte in het gordijn, dan bijna van haar stoel viel en zo ging het maar verder; over haar hond, hoe ze in Engeland door de douane is vastgehouden, over het feit dat ze haar nagels net turquoise (hihi) had geverfd en er zelf van verschoot als ze haar gitaar vastnam…

Te veel dingen om op te noemen.

Ik ga dan ook gewoon zwijgen, het is onmogelijk om het verder te beschrijven. Het was een wonderlijke wervelende one-woman show van een fantastische zangeres.

Ik was dan ook zo blij dat ik wat extra geld meegenomen had zodat ik het allemaal kon opdoen aan drie van haar CD’s op het einde van het concert en ze ook kon laten signeren (foto’s hier te vinden). Spijtig genoeg was ik nog zo onder de indruk dat ik vergeten ben een foto van ons twee te vragen.

In ander nieuws, ik doek hierbij mijn harem op. Ik trouw met de half-gothic, gamende, chaotische, giechelende, Canadese zangeres… just as soon as we both dump our boyfriends.