15
Dec

Homecoming: the sequel

Toen ik maandag opstond en dit bericht las op deredactie.be, ging er een tamelijk shock door mij heen. Mijn vluchtplannen voor kerstmis waren immers om de 22ste december in Vancouver te vertrekken, de 23ste in Londen over te stappen en om de 1ste januari terug te komen. Maar aangezien de staking normaal dus van 22 december tot en met 2 januari loopt, was er een klein probleempje.

Gelukkig is het ondertussen opgelost. Ik moet zeggen dat het tamelijk wat tijd, mails, telefoons en vooral ook heel veel checken van websites naar alternatieven gekost heeft. British Airways had alvast toegegeven dat iedereen met een vlucht deze gratis kon verplaatsen, maar voor mijn terugvlucht naar Brussel was dat een probleem aangezien mijn laatste examen de 21ste ‘s middags nog was. Vermits de prof – de Rus – bij wie ik het examen had tijdens laatste les gezegd had dat we altijd mochten mailen bij problemen heb ik de koe maar meteen bij de hoorns gevat en hem een mailtje gestuurd met de vraag of het examen mogelijk te vervroegen viel.

Eerlijk gezegd had ik een nee verwacht, ik had hem zelf ook gemeld dat het geen medische reden of dergelijk was. Maar hij mailde terug met de boodschap dat ik vandaag op zijn spreekuur maar moest langskomen om het te bespreken. Ondertussen was ik dus tamelijk in paniek want andere vluchten boeken zou stukken van mensen kosten en les parents waren niet zo happy met 1500 euro te betalen voor een nieuw vliegtuigticket.

Na dus twee dagen mijzelf tamelijk zot gemaakt te hebben door alle mogelijke en onmogelijke scenario’s uit te proberen bleek vanmiddag dat het voor de prof totaal geen probleem was om examen te verplaatsen. Hij dacht enkel dat ik er nog had en ik moest gewoon langskomen om de datum te bespreken. We hebben dan maar afgesproken om het examen vrijdagnamiddag gezet. Hierdoor had ik een paar dagen extra om nog vlucht te zoeken.

Mijn eerste telefoongesprek naar BA was niets, hun systeem lag plat dus ik moest later terugbellen… Kwestie dat ik mijzelf nog wat zenuwachtiger kon maken. Maar een uur later had ik toch iemand aan de lijn met een werkende computer en kon ik mijn vluchten verplaatsen. Blijkbaar is wat er online staat niet zo accuraat voor het moment en konden we enkel verplaatsen binnen 48 uur van de staking en mijn plan om dus vrijdag zelf al te vliegen ging niet door. De 21ste was de enige mogelijkheid. Aldus vlieg ik terug een dag eerder dan gepland en had ik eigenlijk het examen niet moeten verplaatsen vermits ik ook het examen had kunnen doen en dan rechtstreeks naar de luchthaven rijden.

In Londen heb ik wel een nieuwe vlucht moeten boeken – 250 euro voor de laatste zitjes op enige nog beschikbare vlucht *slik* – omdat mijn aansluitende vlucht dus nog steeds binnen de staking viel. Als die echter wegvalt zoals normaal is, kan ik daar wel een kleine 100 euro van terugkrijgen, dus laten we nu maar hopen dat ze staken.

Vermits 1 januari dus ook in de staking viel, moest ik de terugvlucht Brussel-Vancouver verplaatsen, wederom binnen 48 uur na de staking. Ik had gehoopt om de 4e dan terug te vliegen, al is het maar omdat ik eigenlijk de 5e een deadline heb voor een artikel, maar blijkbaar zijn er vele mensen die terug willen. De eerste beschikbare vlucht met nog welgeteld één stoel vrij was pas de 7e januari. Ik heb hem dan maar meteen genomen.

Ik mis dus mijn eerste lesweek van het semester, maar het goede nieuws is dat ik in ieder geval in België ben vanaf volgende week en ik het ganse puzzelwerk met welke vrienden op welke dag zien niet voor niets gedaan heb. Oké, bijna niet voor niets, want nu heb ik ineens 8 dagen extra. Maar je hoort mij niet klagen. Ook de stoelen die ik gekregen heb op het vliegtuig vallen wel mee voor zover ik kan zien.

Nu moet ik echter verder gaan blokken want in plaats van maandag heb ik nu dus ineens vrijdag al examen en donderdag zit ik alvast op fashionshow vergadering. Ik moet immers niet de ganse literatuur lezen, we hebben een studiegroep en iedereen doet een hoofdstuk en stuurt de samenvatting dan door. We hebben ook al twee mensen die 1 boek al volledig hadden dus nog beter want de samenvattingen moeten pas donderdag af zijn en dat is wat dicht bij mijn examen.

In any case, I’m going home, of beter, naar mijn vriendjes, maar dat is al hetzelfde.