01
Nov

Get set, ready, write

November staat volledig in het teken van het geschreven woord.

Ik heb het hier niet enkel over de twee term papers die ik moet schrijven (een vergelijking tussen de militaire strategie in zowel Ierse als Amerikaanse revolutie tegen Brits bewind op het einde van de 18e eeuw alsook eentje over de grensbeveiliging Canada-VS na het verdrag van Gent), maar ook over NaNoWriMo.

What the hell denk je nu waarschijnlijk, wel NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month. Het principe van deze wedstrijd is dat je tussen 1 en 30 november een boek schrijft van ten minste 50.000 woorden. Het maakt hier niet uit waarover het gaat of hoe goed het geschreven is, gewoon dat het geschreven is.

Dit project loopt nu al verschillende jaren en is handig voor schrijvers (zoals mijzelf) die vaak meer bezig zijn met het herschrijven van beginnende hoofdstukken ipv gewoon verder schrijven tot als je een volledige draft hebt en dan pas beginnen te verbeteren.

Het is niet het eerste jaar dat ik er aan meedoe, maar wel het eerste jaar dat ik van plan ben om het niet na paar dagen op te geven 🙂

Ik weet nog niet echt waar ik over ga schrijven, maar dat is deel van de wedstrijd, gewoon je creativiteit laten gaan en zien waar je uitkomt (het is zeker niet de bedoeling dat je een boek waar je al aan bezig bent in de wedstrijd brengt, daar gaat het immers niet om). Ik heb nog niets geschreven, oeps, maar dat had eerder te maken met een geval van winterblues waardoor ik de afgelopen paar dagen meer opgerold in bed lag dan wat anders.

Anyhoe, als je dus wilt meedoen, registreer je en schrijf er maar op los deze maand. Er zijn geen echte prijzen, behalve een creatieve geest en de wetenschap dat je het gehaald hebt, net zoals zovele andere mensen.

In ander nieuws, morgen Regina Spektor in concert!!!!! (trying to stay cool)

En vermits het nationale knuffeldag was vrijdag, een hele dikke knuffel voor iedereen back home, miss you guys.