23
Apr

Done, done & done

Posted in Personal, Studies / Tags

Gedaan, fini, auf wiedersehen, adieu.

De examens zijn hier alvast al over. Ik weet het, nu niet vloeken, bij jullie moeten ze nog beginnen, maar he, ik ben dan ook in augustus al begonnen, weet je wel, toen jij nog aan het zwembad lag…

Het eerste examen was POLI369(B) Arctic Sovereignty. Eigenlijk verwachte ik hier niets te moeilijk, we hadden het examen van vorig jaar overlopen in de les en ik had 80% op de meerkeuze vragen (plus nog een essay vraag), waarbij de andere 2 vragen simpelweg dingen waren die we niet gezien hadden dit jaar. Aldus. In praktijk was het net toch nog iets moeilijker en twijfelde ik bij sommige vragen wel, maar uiteindelijk zal ik wel weer minstens 70 op dat deel hebben en de essay vraag heb ik normaal ook vele beter gedaan dan mijn eigenlijke paper, waar ik maar 64 op gekregen had, pff, waar is de tijd dat ik 89 haalde. Puh.

Het leuke aan het examen was trouwens dat we geen lokaal hadden. Blijkbaar dachten ze dat het vak POLI369(D) was in plaats van B en D had geen formeel examen en daarom was er geen lokaal geboekt. Gelukkig was er nog een aula vrij.

Als je denkt dat dat erg was, wacht dan maar tot het volgende examen.

Hist 401: Seafaring in the age of sail. Een leuk vak eigenlijk wel, maar het examen viel samen met het vorige dus ik mocht het later nemen, zo’n 16 uur later, de middag volgende op het vorige examen. Probleem was dat ik aankwam op het departement en de prof er niet was. De prof – tevens departementshoofd geschiedenis – was blijkbaar vertrokken, had niets gezegd over een examen en had ook geen lokaal geboekt waar wij (er was nog een meisje dat ook nog examen moest doen) ons examen konden afnemen.

Na een klein uurtje te wachten was de prof echter terug en konden we in een leeg seminarielokaal het examen doen. Wederom, viel wel mee, essay vraag was weer makkelijker dan de bronbespreking. Bronbespreking waar ik te veel geschreven had trouwens, we kregen immers drie verschillende bronnen en moesten er maar eentje bespreken, maar ik had dat nie gelezen en was bijna een bron drie begonnen toen ik mijn fout inzag en dan maar één vraag doorstreept heb.

Nadat ik dit examen had afgelegd moest ik snel terug naar huis want het was alweer ‘s avonds en ik had de volgende ochtend om half 9 alweer mijn laatste. Gelukkig was ik snel, voor middernacht, doorheen de cursus – wel het redactie-etentje gemist – maar het probleem was dat ik nadien niet kon slapen. Gevolg, gechat met een krullebol tot paar uur ‘s nachts en dan uiteindelijk maar gaan slapen en door mijn wekker geslapen waardoor ik ineens maar half uur om naar mijn examen te haasten.

Het examen zelf had net iets beter gekund. Er waren een paar dingen waar ik totaal niets van wist. Na alles opgelost te hebben kon ik nog wel wat meer invullen, maar ik vrees dat, ondanks de 83 die ik tot nu toe had op het vak, ik toch net iets ga dalen. Maar ja, dat geeft niets, ik veronderstel dat een gemiddelde van 76 zoals in eerste semester nog wel mooi is. Hoewel, 77 is beter, dat is een graad hoger denk ik.

Als deze tekst trouwens wat raar is, sorry, ik ben moe,  na een maand constant papers schrijven, presentaties maken en dan deze examenmarathon. Morgen begin ik aan de laatste dagen hier in Vancouver. Volgende week ga ik immers nog wat rondreizen en dan is het alweer tijd om naar huis te komen. Niet dat ik niet naar huis wil gaan, maar ik ga het hier toch ook missen.

Maar dat is voor een latere post. Ik zal hier nog wel iets schrijven van de laatste dagen en als ik aan het rondreizen ben (eerste stop, Seattle) ook.