11
Dec

Death and Taxes

Posted in Personal, Studies / Tags ,

Vandaag moest ik het eerst van mijn twee examens afleggen. Of nu ja, ‘afleggen.’ Het ging immers over een take-home examen dat ik vorige week al gekregen had en vanmiddag binnen moest. In een verrassende beweging had ik de antwoorden trouwens een paar uur voor de deadline al af. Nog verrassender was het feit dat het examen bestond uit twee vragen waarop meerdere antwoorden mogelijk waren, het ging meer over de argumentatie, en dat ik mijzelf bijna van het tegenargument overtuigd had halfweg het antwoord. Gelukkig heb ik me nog wat herpakt en ben ik bij mijn oorspronkelijk standpunt gebleven.

Meer belangrijker vandaag, ik heb eindelijk nog eens volledig naar Meet Joe Black gekeken. Als je de film niet kent… dan weet ik niet waarom we vrienden zijn, want het is zo’n prachtige film. Ik moet toegeven dat ik hem al veel te veel gezien heb en dat de afgelopen jaren telkens ik hem wou bekijken, ik het niet heb volgehouden. Dit omdat hij drie uur duurt en ik het verhaal en dialoog zo uit mijn hoofd kan opzeggen. Eerlijk gezegd is het wel erg. Erg dat ik niet meer diezelfde diepe emoties kan meemaken als de eerste, let’s say 30 times, dat ik de film keek. Which is not to say that I’m not going to take a handkerchief with me to bed when the movie is over 🙂

Niet om te zeggen dat ik de film niet meer fantastisch vind. I do. De film is en blijft een van mijn favorieten en de muziek die erbij hoort ook.

Ik heb trouwens geleerd dat ik blijkbaar wel wat gelijk op een van de personage’s, met name op Allison. Diegene die de film kennen weten misschien wel waarom. De anderen… again, why are we friends?

No, just kidding. Psychologische inzichten zijn mogelijkerwijs niet geschikt om op het net te smijten 🙂

Laten we gewoon zeggen dat ze iets ofwat neurotisch is en tamelijk grootse plannen opzet voor de mensen waar ze van houdt, zelfs wanneer deze het niet zo graag hebben.

In ander nieuws, morgen ga ik shoppen, een paar nieuwe kleren en nu ja, misschien een paar cadeautjes voor, je weet wel, mensen die het eigenlijk niet willen. Sorry, it’s a package deal, me and my visa card.