27
Sep

Clubbing

Posted in Orientatie, Personal / Tags ,

Vorige week waren het hier club days. In essentie een soort van studentenwelkom (zoals het vroeger was in het Leuvense Stadspark), met alle clubs en organisaties die in de SUB (Student Union Building) een standje staan hadden.

In tegenstelling tot Leuven zijn er hier organisaties voor zowat alles; je hebt je standaardclubjes zoals de studentenvleugels van politieke organisaties – een hoek die tamelijk kalm was trouwens – een hele resem clubs voor buitenlandse studenten, voornamelijk gericht naar de Aziatische markt, NGO’s, sportclubs, muziekclubs…

Ik ben een paar keer door alle standjes gelopen, in totaal stonden ze in een viertal locaties, gaande van grote kamers tot balzalen en de grote inkomhal en heb me dan maar bij een paar ingeschreven.

Eigenlijk wist ik op voorhand al welke dat ik ging doen, want tijdens de oriëntatie een maand geleden heb ik een hele lange tijd staan praten met de mensen van IRSA (International Relations Student Associatie) en ze hebben van die enorm coole activiteiten zoals een Model UN / Nato / EU en allerlei andere conferenties en activiteiten waar ik wel dolgraag naartoe wil gaan. De voorzitster was nog steeds supervriendelijk trouwens en ze wist zelfs mijn naam nog, was wel leuk.

Eveneens ben ik nu lid van de club van geschiedenisstudenten…. ik voelde me een beetje verplicht… en heb ik me ook op de mailinglijst van Pride gezet, eens kijken wat daarvan komt.

Het grappig is dat, omdat voor de clubs er een lidgeld is, de mensen je zeker willen overtuigen, en ze komen dan af met het argument dat op een grote fuif van alle clubs volgend week, je met je spiksplinternieuwe lidkaart één of zelfs 2 gratis pintjes krijgt….

Yes, they do know how to entice me…..

Maar ik heb al geleerd om te acteren en te doen alsof het het beste ding in de wereld is om gratis bier aangeboden te krijgen, hoewel ik mensen aanraad om dat in het vervolg niet meer zo te doen… I have only so much patience and it aint much to begin with…

Wat denk je, nog clubs waar ik lid van moet worden? Of welke ontbreken er nog in Leuven? Let me know.