20
Jan

Under the sea

Een van mijn voornemens die ik nog van vorig semester had overgenomen was een bezoekje brengen aan het Vancouver Aquarium.

Vorige zondag had ik dan eindelijk genoeg van mijn eigen excuses en vermits ik nog deels in Belgische tijd aan het leven ben en daarom verrassend veel te vroeg – lees 7 uur ‘s ochtends – wakker ben, was ik een van de eenzame zieltjes die om half 9 aan de bushalte stonden te wachten om naar het centrum te rijden.

Het aquarium zelf, hoewel het beweerde het grootste in Canada te zijn viel eerlijk gezegd een beetje tegen. Dat wilt niet zeggen dat er niet veel en mooie dingen te zien waren, maar ik had meer verwacht. Op een uur had ik immers al de vissen en tropische beestjes gezien en na nog een paar uur buiten doorgebracht te hebben in de regen hield ik het voor bekeken. Waarschijnlijk speelde de regen en de joelende kinderen gecombineerd met hoofdpijn ook wel een rol in mijn beleving. Want het was wel een beleving en ik ga zeker nog wel teruggaan, wanneer het beter weer is of mogelijk niet meer op zondagochtend wanneer ouders met hun kindjes er rondlopen.

Zoals mijn tijdsindeling al laat vermoeden waren de beste delen buiten te vinden. Daar waren immers de dolfijnen, de enorm schattige otters en de fascinerende Beluga walvissen.

Je kan al de foto’s nog bekijken via deze link. Het zijn er een groot aantal, ik heb dan ook zowat elke vis die ik tegenkwam proberen te fotograferen, maar spijtig genoeg was mijn point and shoot camera niet zo fantastisch geschikt voor bewegend-onderwater-fotografie.