11
Mar

Snow bad, fire good

Toen ik vanochtend wakker werd, bleek het dat het vannacht gesneeuwd had… Blijkbaar was ik niet de enige die dacht “what the hell?” Ironisch ook dat er nu even sneeuw viel terwijl er tijdens de Olympische Spelen net een tekort was.

Belangrijker vandaag was het feit dat morgen de Paralympische Spelen van start gaan en dat er wederom een ganse ceremonie aan te pas komt. Deel van de voorbereidende ceremonie is uiteraard ook wederom een rondreis met de Olympische Fakkel. Nog belangrijker, of cooler in ieder geval, was dat als enige student, mijn nieuwsredactrice als fakkeldraagster vandaag mocht deelnemen aan de doortocht van de Paralympische fakkel op campus.

Ik was eigenlijk verbaasd dat er maar zo weinig mensen op de ronde waar de fakkel zou passeren stonden, maar dat was des te beter voor ons, konden we beter bij Sam zijn en ook beter voor mij, kon ik beter foto’s nemen, behalve dan toen ze het laatste stuk besloot te lopen en ik, wel, besloot om gewoon met de rest te stappen…

Uiteindelijk was het nog wel een leuke gelegenheid en hoewel ik te veel tijd verloren heb met het ganse gebeuren en te gaan eten nadien in plaats van mooi mijn boek te lezen waar ik morgen in de les moet over discussiƫren, ben ik nu weer in ganse stemming. Als we nog kaarten kunnen vastkrijgen, ga ik normaal ook naar een paar Ice Sledge Hockey wedstrijden kijken, ze vinden hier plaats in het stadium vlak naast de deur, dus kijk maar uit naar verhalen over de Spelen.

Al de foto’s van de fakkeltocht, alsook van nog een paar andere van mijn toffe collega’s op de redactie kan je hier vinden.