05
Apr

Look out! look out

Voor de laatste dag dat Bart hier nog in Vancouver was, hadden we nog een druk schema voor de boeg. Een beetje onze eigen schuld, vermits we nog tickets hadden en omdat Vancouver nu eenmaal ook een groot ding is en we niet elke dag van ‘s ochtends tot ‘s avonds kunnen rondlopen, maar ook wat moesten genieten en tussendoor dagjes paperen and stuff.

Anyway. De eerste stop was het Vancouver Maritime Museum. Volgens mijn prof van Arctic Sovereignty zeker de moeite waard. Volgens mij, net iets minder. Don’t get me wrong, er waren leuke dingen te zien en ze hadden een schip uit de jaren 40 in het hoofdgebouw staan dat je kon bekijken (opgezette walrussen en sledge honden incluis)

Verder bleek het museum tamelijk naar kinderen toe gericht te zijn, zoals vele van de musea hier eigenlijk. We hebben dan ook eventjes kapitein gespeeld op een nagemaakte brug van een sloep, maar uiteindelijk deed het ding niet veel, spijtig genoeg.

Het was gisteren wel weer een prachtige dag in Vancouver, het waaide wel heel hard, maar verder scheen de zon mooi – note, ze gaven weer regen voor de ganse dag. Dit stelde ons dan ook in staat om mooie foto’s te nemen, zoals die hieronder. Ik kan maar één ding zeggen, I love this city.

Niet om te zeggen dat ik niet graag naar huis kom, maar als ik mijn vriendjes kan combineren met deze stad, dan weet ik het wel denk ik. Stranden, oceanen, parken, bergen… Het enige wat zo nog wat tegensteekt is het eten (zie allereerste foto). Niet dat het slecht eten is, het is gewoon dat je vaak en overal hetzelfde vindt. K, mss omdat we vaak zelfde restaurant genomen hebben, maar toch. Zowel op restaurant als café heb je keuze uit dingen met kip (gefrituurd meestal), vis (altijd zalm, soms nog 1 ander ding) en steak. Wat deserts betreft is de keuze nog beperkter en als je geen chocolate lust, heb je zeker pech want alles (de drie tot vijf dingen op de desertkaart) komt met chocolade en ijs. Op zich dus ook niet slecht, maar soms wil je afwisseling en nu ja, gezond is het eten hier ook niet meteen. Vandaar dat je ook veel mensen ziet lopen constant, het is ook nodig om al de suiker en caloriebommen af te werken.

Ik ben dan ook maar terug gaan lopen, hoewel mijn voeten het zich momenteel beklagen. Maar dat is mogelijk niet zozeer het feit dat ik terug aan het lopen ben, maar gewoon het feit dat ik nog steeds verder ga met start to run en tamelijk kreunde toen ons Evy vorige week, toen ik terug begon, ineens zei “vandaag gaan we onze grenzen verleggen…” of als ze tussen 8 minuten lopen zo 1 minuut rust geeft en ik dan roep, “dat is geen rustpauze he.”

Anyway, ik denk dat ik wat off track ben geraakt.

Na het museum zijn we mooi te voet terug naar de stad gegaan – dat is ons excuus om dan zulke deserts te mogen binnenspelen – en hebben we daar uiteindelijk ons weer in de Cactus club gezet om te eten. Alwaar ik een martini bespeelde, the kovorka, maar dat mijn ober verstond als, een vodka martini… Heb ik me dat beklaagd. Ik kan immers niet tegen witte martini, laat staan gewoon puur met vodka bij. Fun times 🙂 zeker als je hem dan maar vlug opdrinkt zodat je iets anders kan bestellen.

Na onze fantastische drankorgie zijn we dan naar de Vancouver Look Out gegaan. Wat er dus op neerkomt dat je een lift langs de buitenkant van het hoogste gebouw naar boven neemt om van daaruit de omgeving te bekijken. Op zich wederom een zeer goed plan, ware het niet dat we een klein beetje beiden hoogtevrees hadden en met de martini’s op de achtergrond was het dus zeer riskant om zo ineens in een glazen lift naar boven geschoten te worden. Gelukkig was enkel de voorkant glas en als je je ogen dichtdeed viel het nog mee (note, bij het dalen heb ik me gewoon omgedraaid zodat ik enkel de muur zag)

Bovengekomen viel het nog mee, zolang je niet rechtstreeks naar beneden kijkt. Het spijtige was dat er al wat wolken gekomen waren en het stilaan avond werd waardoor het contrast tussen bergen en lucht minder goed te zien was. Toch kwamen er nog wel mooie foto’s van, vind ik zelf.

Je kan het ganse album hier bekijken.

In ander nieuws; nog te doen deze week, 1 onderzoeksartikel over sexual assault on campus afwerken, 1 presentatie maken en geven over de sociale verschillen tussen Canada en U.S., 1 fictieve autobiografie van een 17e eeuwse sailor schrijven en 1 paper schrijven over de rol van Canada in de eerste golfoorlog. Fun, Fun.