28
Mar

Dining out

Met de aankomst van bart vorige maandag is het Belgische contingent hier in Vancouver nog één man groter geworden en ze zullen het geweten hebben…

Om eerlijk te zijn, is het wel leuk om de stad zo te laten zien aan iemand nieuw (ook al ken ik nog niet echt veel van Vancouver en zijn we soms ‘s avonds maar eens in een euhm, verkeerde buurt terechtgekomen, maar ja). Het is dan ook voor mij deels een ontdekkingstocht en vooral een toeristisch moment. Voordien was er immers veel meer schroom om mij tussen al de andere Vancouverites te bewegen en constant van alles foto’s te nemen. Maar vermits we nu toch in het Nederlands aan het rondlopen zijn, kan ik gerust mijn batterij elke dag leegschieten.

Een van de dingen die ik zelf nu hier zo ontdekt heb, is het restaurantleven. Niet dat het zo speciaal is, ze hebben allemaal nogal dezelfde dingen, steak, zalm en kip. O, en martini’s 🙂 (hoewel alles hier onder de noemer martini valt blijkbaar).

We hebben nog maar twee restaurants aangedaan, Milestones en de Cactus Club. Deze laatste hebben we echter al twee keer bezocht en het loopt steeds fouter af… De laatste keer waren we dan ook met cocktails begonnen, maar eigenlijk zit er niet zoveel alcohol in, maar ja, ik heb blijkbaar geen alcohol nodig om tamelijk fout te gaan en euhm, zo mijn drinken over mijn broek te gieten en al giechelen met mijn hoofd tegen de muur te lopen…

De obers zien ons echter heel graag komen (wat iets te maken heeft met het feit dat we ze een tip aan het geven zijn van 20-23%, daar waar 15 minimaal is en 20 uitstekende service :). De laatste keer kwam de ober zelfs vragen, “jullie zijn nu toch nog niet weg…” hoewel we er alweer een uur of 3 zaten. Granted, het was minder dan de 5 van een paar dagen vlugger, maar toch.

Morgen vertrekken we zeer vroeg naar Victoria, dus ik ga hier maar afsluiten, maar niet zonder links te geven voor al de fotoalbums van vorige week.

De eerste dag

Space Centre & Vancouver Museum

Vancouver Aquarium